Hoever ben jij in de energietransitie?

De netwerkbijeenkomst van donderdag 17 november stond in het teken van energie. Michiel Verbeek van Duurzaam Haren vertelde over voorbeelden van lopende projecten in Haren. Variërend van zonnepanelenparken, tot elektrische deelauto’s tot pluktuinen. Ook vertelde hij wat er momenteel in de wereld gebeurt met betrekking tot de energieproblematiek. Zijn we nog op tijd om de energieproblemen bij te sturen?

Bewustwording is een belangrijke eerste stap, waardoor soms kleine aanpassingen gedaan worden die al een verschil kunnen maken. Daarmee komen we op de tweede stap, gedragsverandering met alleen kleine aanpassingen komen we er namelijk niet. Oftewel energietransitie van mondiaal tot individueel niveau (dus ook voor bedrijven). Waar Nederland 20 jaar geleden achteraan liep in de energietransitie, loopt Nederland nu voorop.

Op de zeepkist

Eline van de Heuvel van Freedom Vibes was degene die deze keer op de figuurlijke zeepkist mocht staan. Lees haar verhaal in de rubriek ‘Op de Zeepkist‘. De volgende keer staat Lianne Jonker van Travel counsellors Op de Zeepkist. Dit is op 19 januari 2023.

De volgende bijeenkomst

Op 15 december hebben we namelijk een speciale bijeenkomst. Deze bestaat uit een wandeling door het Noordlaarderbos (de achtertuin van De Blankehoeve) met daarna een lunch bij De Blankehoeve. De wandeling is gratis, de lunch kost € 11,50 p.p. Meer informatie hierover volgt binnenkort via de website en social media.

Fotograaf

Kun en wil jij mooie foto’s maken van een of meerdere bijeenkomsten? Laat het ons weten wij zoeken een nieuwe fotograafpartner. Dit kan als vaste fotograaf zijn maar ook incidenteel. Heb je vragen hierover, neem dan contact met ons op. Elise Pragt van PragtPlaatjes heeft het de laatste jaren voor ons gedaan, je kunt haar altijd vragen naar haar ervaringen met OpenCoffeeHaren (voor alle duidelijkheid deze foto’s zijn niet door haar of een fotograaf gemaakt.)

Social media partner

Vind jij het leuk om social media berichten te bedenken en heb je affiniteit met netwerken of wil je meer netwerken? Dan is social media partner van Open Coffee Haren iets voor jou. Wil je er meer over weten,neem dan contact met ons op.

Foto impressie van de bijeenkomst 17 november

Comments are closed.