Choose Your Way – Jozien Elgershuizen, Op de Zeepkist

Jozien van Choose your Way, verzorgt vitaliteits- en ademcoaching aan particulieren voor meer energie, rust en ruimte, zowel mentaal als lichamelijk. Organisaties geeft zij advies op het gebied van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid, zodat medewerkers zich vitaler voelen en met meer focus en overzicht kunnen werken.

Hoe ben je op het idee gekomen om je bedrijf te beginnen/ Waarom vind je het zo leuk om bij dit bedrijf te werken?

Veel MKB organisaties willen graag dat hun personeel met plezier aan het werk is en blijft. Vitaliteit is hierin een belangrijk sleutelwoord. Omdat directeuren & HR medewerkers vaak weinig tot geen kennis hebben van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid en het daarnaast kostbaar is voor kleine organisaties om een vitaliteitsadviseur in dienst te nemen, heb ik een adviesbureau opgericht om organisaties te ondersteunen op dit gebied. Gaandeweg merkte ik echter dat er ook medewerkers zijn die zelf willen werken aan hun energie en vitaliteit, vandaar ook de mogelijkheid voor particulieren om vitaliteits- en ademcoaching te krijgen.

Wat is je/ jullie x-factor? Wat heb jij/ hebben jullie wat een concollega niet heeft?

Bij vitaliteitscoaching maak ik niet alleen gebruik van gesprekstechnieken, maar ook van creatieve en lichaamsgerichte technieken. Hierbij kan je denken aan het gebruik van bijvoorbeeld foto’s of tekeningen, maar ook mindfulness en ademhalingsoefeningen. Dit is ontstaan vanuit mijn kwalitatieve onderzoekservaringen waarbij tijdens interviews bleek dat sommige mensen beelddenkers zijn of dat er soms sprake kan zijn van een taalbarriére. Het gebruik van creatieve technieken is dan ondersteunend en anderzijds kunnen dergelijke technieken bijvoorbeeld helpend zijn bij het ontdekken van de essentie en het herkaderen van uitdagingen. Daarnaast wordt het steeds duidelijker via verschillende wetenschappelijke onderzoeken dat bij ervaringen van (ernstige) stress ook lichaamsgerichte begeleiding erg belangrijk is.

Recent is naast de vitaliteitscoaching lichaamsgerichte coaching bij gekomen, namelijk ademcoaching. Via ademcoaching kunnen mensen begeleiding krijgen om meer energie, rust en ruimte te ervaren en eventuele niet helpende patronen en/of onverwerkte emoties verwerken waardoor ruimte wordt gemaakt voor verandering en transformatie.

Open Coffee Haren

Om deze reden ben ik naar de netwerkbijeenkomst van Open Coffee Haren gekomen

Ik had eerder al verschillende keren een aankondiging van een netwerkbijeenkomst van Open Coffee Haren voorbij zien komen, maar er kwam toen steeds iets tussendoor. Toen de coronamaatregelen werden opgeheven wilde ik graag weer naar fysieke netwerkbijeenkomsten. Toen ik weer een aankondiging voorbij zag komen, leek het mij leuk om op een informele manier kennis te maken met andere ondernemers. Ik ben dan altijd nieuwsgierig naar waarom iemand dat doet wat diegene doet en hoe iemand daar zo is gekomen. Mocht iemand ergens tegen aanlopen op haar/zijn pad, dan denk ik ook graag mee naar een oplossing.

Dit heeft me positief verrast van Open Coffee Haren

De sfeer heeft mij echt verrast. Het was echt een informele en ongedwongen bijeenkomst! Ik vond het ook erg leuk dat er een gastspreker was: Judith Bos van AccentMediation.

Dit heeft Open Coffee Haren mij opgeleverd

Ik vond het heel leuk om andere ondernemers fysiek te ontmoeten. Door de tijd (ik moest helaas eerder weg) heb ik nog niet met veel mensen echt kennis kunnen maken. Ik kijk daarom uit naar de volgende bijeenkomst! Daarnaast vond ik het ook leuk dat er een gastspreker was die ook oefeningen met ons heeft gedaan. Zo doe je nieuwe kennis en ervaringen op, terwijl je ook andere ondernemers beter leert kennen. En Judith gaf ons ook nog eens 3 boekentips! Zie ook: https://www.opencoffeeharen.nl/waar-sta-jij-en-waar-wil-je-staan/

Netwerken

Deze inspirerende persoon(en) heb ik bij een netwerk ontmoet

Ik vind het heel boeiend om nieuwe mensen te leren kennen en zo weer meer te leren over de drijfveren van ondernemers. Interessant is ook hoe iedereen bezig is met het ontwikkelen van haar/zijn business. Ook bij deze bijeenkomst heb ik weer met verschillende ondernemers gesproken en heb ik mij mogen laten inspireren. Dit neem ik weer mee in mijn eigen persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Raad jij aan om naar netwerkbijeenkomsten te gaan? Zo ja waarom?

Ja, zeker. Je leert op een leuke manier nieuwe mensen kennen en je leert wat er allemaal gaande is op het gebied van ondernemen. Verder helpt het jezelf ook zichtbaarder te maken en om mensen jou te leren kennen. Zo kan je nieuwe verbindingen maken, bijvoorbeeld voor een nieuwe opdracht of een nieuwe samenwerking. Mijn ervaring is dat ook elk netwerk weer anders is. Het is daarom interessant om eens een bezoekje te brengen aan verschillende bijeenkomsten.

Aanverwante links

https://www.facebook.com/coachchooseyourway

Comments are closed.